SİVAS / MERKEZ - Celal Bayar Ortaokulu

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'a kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te açıklanacak.

Kas

Sınav sonuçlarına sivasarge.meb.gov.tr/miras adresinden ulaşabilirsiniz. Türkçe Dersi ortak yazılı sonuçları ise 15 Kasım 2023'te açıklanacaktır.

Ekm

8. sınıflar için yapılan “Hazırbuluşluk” sınavının sonuçları yayınlandı. Öğrencilerimizin sınav sonuçlarını sivasarge.meb.gov.tr/miras adresinden görüntüleyebilmeleri için kurum kodu, okul numaraları ve sınıf bilgileri ile giriş yapmaları gerekmektedir.

Ekm

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Veli - Öğretmen Görüşme Saatleri Çizelgemiz

May

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU-2023

Sınav Giriş Bilgisi İÇİN TIKLAYINIZ

8. SINIFLAR 2023 MERKEZİ SINAV UYGULAMA TAKVİMİ

SINIF

BAŞVURU TARİHİ

SINAV GİRİŞ BELGESİ VERİLMESİ

SINAV TARİHİ

SINAV SONUÇLARININ İLANI

8. SINIF

Başvurular 03-13 Nisan 2023 tarihleri arasında Bakanlık Tarafından Yapılacaktır.

26 Mayıs 2023

Cuma

26 HAZİRAN 2023

Pazartesi

Merkezî Sınav başvuruları; Tüm 8'inci sınıf öğrencileri için Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecektir.

Sınava katılmak isteğe bağlı olup başvurusu Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek öğrencilerin sınav başvurusu için ayrıca bir işlem yapılmayacaktır.

Sözel Alan (50 Soru)

Soru Sayısı

Süre

Sınav Tarihi ve Saati

75 Dakika

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürk

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Sözel Bölümden sonra 45 dakikalık bir ara olacaktır.

Sayısal Alan (40 Soru)

Soru Sayısı

Süre

Sınav Tarihi ve Saati

Matematik

80 Dakika

Fen Bilimleri

Şbt

Okulumuz rehberlik servisi tarafından velilerimize yönelik "Psikososyal Destek Eğitimi" verilecektir.

Şbt

Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Ödüllü turnuvamıza isteyen öğrencilerimiz katılabilir.